Series en films streamen op je PC?

Series en films streamen op je PC

Het is een van de leukste dingen om te doen met je PC: films en series in onbeperkte hoeveelheden streamen en kijken. De hele avond lang naar online films, Netflix-series en andere abonnementsdiensten kijken is leuker en makkelijker dan ooit. Tegelijkertijd zijn er ook veel opties beschikbaar om je een soepele en uitgebreide kijkervaring te bieden. Hoe kan je films en series vanaf je computer of mobiele apparaat naar je tv streamen? Lees hier de meest populaire mogelijkheden.

Apple TV

Als je beelden wilt streamen vanaf een Apple product, dan is Apple TV de allerbeste oplossing voor jou. Via de app Airplay stream je je favoriete programma’s en films naar een Apple TV. Dit gaat erg soepel: je kunt letterlijk het scherm van je digitaal apparaat kopiëren naar je tv. Dit heet “screen mirroring” en is één van de simpelste manieren om een video vanaf je mobiele apparaat of PC te “casten” (zenden) naar je tv. Je bereikt dit effect door de Airplay knop op je iPhone of iPad te zoeken en in te schakelen. De beperking is hierbij wel dat je een Apple TV moet hebben, en je kunt alleen naar deze tv streamen vanaf een ander Apple-apparaat.

Chromecast

Een Chromecast is een kleine mediaspeler die je aan je televisie koppelt. De Chromecast ontvangt beeld en geluid vanaf een smartphone, tablet of iPad – de Chromecast ondersteunt zowel Android als Apple-apparatuur. Het enige wat van belang is om dit te kunnen doenis dat je tv compatible is met de Chromecast – maar dat geldt tegenwoordig voor de meeste televisies. Een eenvoudige Chromecast is beschikbaar voor €39.De Chromecast Ultra, die je de prachtige 4k beelden van UHD-films laat streamen, kost je €79.

Amazon Fire

De bekende webshop Amazon heeft een speciale streaming service: Fire TV. Je moet daarvoor wel eerst lid worden van Amazon Prime. Dan kan je met behulp van Fire TV en het bijgeleverde apparaatje en afstandsbediening duizenden films, series en tv programma’s streamen. Je sluit de Fire TV stick aan op je TV en navigeert door de uitgebreide programmamogelijkheden met behulp van de afstandsbediening. Het apparaat kost 50 euro – daarbij zijn de kosten van het abonnement op Amazon Prime niet meegerekend.

Miracast

De Miracast is een streamingsysteem dat door heel veel verschillende apparaat ondersteund wordt. Jouw tv kan zonder dat je het weet uitgerust zijn met een versie van Miracast die dan vaak een andere naam heeft gekregen. Je hoeft hierbij niks te installeren, en de dienst kopieert je beeld van je digitale apparaat direct naar je tv. Miracast is compatibel met heel veel verschillende apparaten. Het nadeel ervan is wel dat de kwaliteit van de beelden lager kan zijn dan die van meer gespecialiseerde streamingopties.

Nvidia Shield TV

Nvidia is een grote producent van hoogwaardige grafische kaarten voor computers. Het bedrijf heeft een eigen uitgebreide streaming service onder de naam Shield TV. Dit is een mediaspeler die bedoeld is voor de Android TV. Je kunt hier niet alleen video’s en series mee bekijken – met de Nvidia Shield tv kan je ook spellen van je pc naar je tv streamen. Dat maakt dit een van de meest veelzijdige opties in streamingland. De prijs reflecteert dat: dit apparaat kost €200, en je moet er een abonnement van €10 per maand bij afnemen.

Smart TV

Een Smart TV heeft geen externe computer of mobiel apparaat nodig om te kunnen streamen. Zet de apps waarvandaan je wilt streamen op je Smart TV, en bedien ze met behulp van je afstandsbediening. Elke Smart TV heeft een eigen selectie aan apps – als je een tv gaat vergelijken om te kopen, kijk dan goed of het apparaat jouw favoriete streamingdiensten ondersteunt.

Related Post